luni, 2 iulie 2012

Madagascar 3: Fugariti prin Europa

Indragitele personaje din seria "Madagascar" se intorc! O animatie de zile mari. Cea de-a treia parte a aventurilor leului Alex si ale prietenilor sai continua cu si mai multa energie. O adevarata debandata provocata de animale, (leu, zebra, girafa sau hipopotam) prin Europa. "Fugariti prin Europa" readuce pe marile ecrane (in Romania, din 15 iunie) personajele devenite celebre, gratie primelor doua pelicule din serie: leul Alex (Ben Stiller), zebra Marty (Chris Rock), hipopotamul Gloria (Jada Pinkett Smith) sau girafa Melmam (David Schwimmer). Spectatorii, mici sau mari, vor avea ocazia sa cunoasca si alte cateva personaje noi, cum ar fi capitanul Dubois (Frances McDormand), tigrul Vitaly (Bryan Cranston), foca Stefano (Martin Short) si tigrul Gia (Jessica Chastain) ce vin sa completeze "echipa" pierdutilor. Leul, zebra, girafa si hipopotamul hotarasc sa se intoarca la New York dupa ce au facut o escapada in Africa.


Planul lor insa esueaza datorita cunostintelor putine ale pinguinilor si cimpanzeilor si asa ajung, nu unde si-au propus, ci in Monte Carlo. Aici ei incearca sa elibereze Europa de animalele conduse de capitanul Chantel Dubois, alaturandu-se unui circ. Chiar daca au devenit atractia circului ele, sunt nefericite. Pe timpul calatoriei prin marile orase ale Europei, ultimul fiind Londra, leul Alex, zebra Marty, girafa Melman si hipopotamul Gloria reusesc sa-l ajute pe tigrul Siberian Vitaly, pe Gia (jaguarul) si pe Stefano (foca) sa-si redescopere pasiunea pentru spectacole si sa modernizeze circul. Toata aceasta munca se deruleaza cu scopul de a strange banii necesari de-a se putea intoarce la New York.


                                                                    O serie de succes


Cu o coloana sonora semnata de Hans Ziimmer, produs de Dream Works Animation si cu un scenariu scris de Noah Baumbach si Eric Darnell, "Madagascar 3: Fugariti prin Europa", al carui buget de 145 milioane dolari a ajutat indragitele animale sa-si duca la bun sfarsit planul, tinde sa fie unul din filmele verii cu mare priza la public. Prezentat la Festivalul Filmului de la Cannes 2012, aceasta animatie s-a bucurat de atentia criticului de film de la Variety care a simtit nevoia de a o compara cu cele de la Pixar. "Cu buna dispozitie si duiosie, plin de energie si culoare, cea mai scurta, dar si cea mai ambitioasa parte a francizei nu e chiar la nivelul inventivitatii Pixarului, dar isi trimite menajeria cu dor de casa in directia New Yorkului, cu opriri amuzante la Monte Carlo, Londra, Roma (...) Stereotipurile etnice si culturale sunt presarate cu ajutorul vocilor date personajelor. Italia e in mod deosebit impovarata cu clisee, nu doar prin accentul exagerat al lui Short, dar si printr-un scurt montaj cu imagini din Forum si Vatican, acompaniate de muzica lui Andrea Boccelli. Secventa este aproape minunata datorita unei ridicole povesti de dragoste inter-rasiale dintre nebunaticul rege lemurian Julien si un imens urs pe o bicicleta". Publicatia americana se asteapta ca Eric Darnell si Tom McGrath, regizorii animatiei, sa continue cu a patra parte a seriei.

                                                     Vocile romanesti din film

Dublajul in limba romana este realizat de studioul Ager Film iar vocile actorilor sunt: Florian Ghimpu (leul Alex), Cosmin Sofron (zebra Marty), Izabela Neamtu (hipopotamul Gloria), Bogdan Tudor (girafa Melman), Robert Radoveneanu (regele Julien), Razvan Georgescu (Skipper), Adriana Trandafir (Debois), George Lungoci (Stefano), Orodel Olaru (Vitaly), Tamara Roman (Gia), Eugen Cristea (Mason) si multi altii. Regia si adaptarea pentru dublajul romanesc ii apartin lui Florian Ghimpu, iar traducerea a fost realizata de Maria Frent-Lung. Pe ecranele cinematografelor din Romania ruleaza "circul" celor de la Madagascar 3. O aventura care va aduce zambete si relaxare pe timpul vacantei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu