luni, 2 iulie 2012

Primii şi la finanţe! Naţionala Spaniei a primit 23 de milioane de euro de la UEFA pentru victoria de la EURO!

  *Câştigătoarea Euro 2012 a fost răsplătită de UEFA cu 23 de milioane de euro pentru performanţa de la acest turneu final


După ce a câştigat finala Euro 2012, Spania a primit o nouă veste bună de la UEFA. Federaţia de la Madrid va primi de la forul european cea mai mare sumă de bani pentru performanţa de la turneul recent încheiat, 23 de milioane de euro. Adică 98% din suma posibilă care era rezervată pentru câştigătoarea Euro 2012, ibericii pierzând doar 500 de mii de euro după ce au remizat cu Italia (1-1), în primul meci al grupelor. Cealaltă finalistă, Italia, nu a primit decât 19,5 milioane de euro, fiind răsplătită cu 4,5 milioane doar pentru că a ajuns în finală, cu trei milioane mai puţin decât spanioli, care au încasat 7,5 milioane de euro pentru victoria categorică de la Kiev (4-0).


La polul opus în ierarhia premiilor se află Olanda şi Irlanda, singurele echipe care au pierdut toate cele trei meciuri disputate în grupe. Chiar şi aşa, cele două federaţii au fost premiate de UEFA pentru calificarea la turneul final din Polonia şi Ucraina cu opt milioane de euro!


182 de milioane de euro a fost fondul total de premii oferit de UEFA echipelor participante la Euro 2012,


8 milioane de euro au primit Olanda şi Irlanda, doar pentru că s-au calificat la turneul final. Cele două echipe nu au câştigat niciun punct în grupă.


                                                                                                                                                               Sursa: Pro Sport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu