miercuri, 11 iulie 2012

Vrei un BMW X5 ieftin? Ia de la Fisc, fără licitaţie!


Fiscul gălăţean recurge la metoda vânzării directe, doar- doar o scăpa de bunurile pe care le are în stoc. Lista cuprinde bunuri diverse, dar majoritatea sunt autoturisme înmatriculate în Bulgaria şi Republica Moldova, ale căror preţuri variază între numai câteva sute de lei şi 18.000 de lei (un BMW X5).


Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi vinde direct, fără licitaţie, zeci de maşini înmatriculate în Republica Moldova şi Bulgaria. Dacă ar fi să ne luăm după lista publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), am putea spune că Fiscul gălăţean deţine chiar un parc auto în toată regula. Sunt oferite spre vânzare mărci şi modele diferite, de la Ford, Audi, BMW, Mercedes şi Hyundai şi până la Dacia, Lada sau chiar MOSKVICI, aproape 70 de autoturime, în total.


Preţuri pentru toate buzunarele


Preţurile, care conţin şi TVA, pornesc de la doar 570 de lei (pentru o Dacia 1310 L pe benzină, fabricată în 1996 şi înmatriculată în România, aceasta fiind o excepţie), dar pot depăşi chiar şi 18.000 de lei, în cazul unui BMW X5, pe benzină, cu o capacitate cilindrică de 3000 cmc, fabricat în 2001. Autoturismul are însă volan pe dreapta şi este înmatriculat în Bulgaria.


Maşinile? „Sunt vechi, domnule!“


Trebuie spus că majoritatea autoturismelor ofertate pe site-ul ANAF de către DGFP Galaţi sunt fabricate înainte de 2002 (un Opel Astra pe motorină, 1685 cmc, înmatriculat în Bulgaria, preţ 9.000 de lei). Cel mai vechi autoturism scos la vânzare este o Lada 1500 Vaz 21061, pe benzină, fabricată în 1983 şi înmatriculată în Republica Moldova, al cărui preţ este de 2.600 de lei.

                                                                                                                          Sursa: Adevarul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu